Extra maaien voor langer vaarseizoen

FLEVOLAND • Vr 14 juni 2019 | 15:37 • Vrijdag 14 juni 2019 | 15:37

Deze zomer kan er langer gevaren worden op de randmeren rondom Almere en Zeewolde. Dat verwacht de coöperatie Gastvrije Randmeren. Waterplanten worden in deze meren eerder en vaker weggehaald.

Eerdere jaren hadden watersporters veel last van waterplanten op de vaarroutes. Volgens de coöperatie, die de meren begaanbaar wil houden, kwamen er steeds meer planten. Ook groeiden die na het maaien snel weer terug, waardoor het vaarseizoen steeds korter werd. Opdrachtgever voor het maaien, Rita Braam, wil het vaarseizoen verlengen. "Het is ons streven om de vaargebieden open te houden: van de lange vrije weekenden in voorjaar tot in het late najaar".

Afgelopen week zijn maaiers begonnen met het verwijderen van waterplanten in de 'snelvaarbaan' bij Almere. Ook hebben ze de hoofdvaargeul aan de noordkant van het Eemmeer plantvrij gemaakt. Later in het vaarseizoen, als de planten weer zijn gegroeid, worden deze trajecten nog een keer gemaaid.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel