Verwarring over doelwit handgranaat

URK • Ma 17 juni 2019 | 9:17 • Maandag 17 juni 2019 | 9:17

Op Urk is verwarring ontstaan over het doelwit van een handgranaat die maandagmorgen werd gevonden bij een bedrijfspand aan het Westgat. Eigenaar Gerrit Bakker van Petsfish dacht aanvankelijk dat het om zijn bedrijf ging, maar heeft nu van de politie te horen gekregen dat het explosief niet bij hem voor de deur hing.

De granaat hing in een tas aan een deur. Het zou gaan om de deur van een bedrijf naast PetsFish, maar die ondernemer zwijgt over de gebeurtenissen. De politie wil niet bevestigen om welk bedrijf het gaat. Bakker is opgelucht, omdat hij zich niet kon voorstellen dat iemand het op hem had voorzien. Petsfish maakt dierensnacks van gedroogde vis.

De granaat werd rond 02.00 uur in de nacht door de politie gevonden na een melding. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft de handgranaat opgehaald en onschadelijk gemaakt. Rond 06.30 uur werd de afzetting rond het gebouw opgeheven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel