Belangstellenden geïnformeerd over bredere A6

LELYSTAD • Di 18 juni 2019 | 22:06 • Dinsdag 18 juni 2019 | 22:06

Belangstellenden hebben zich laten informeren over de verbreding van de snelweg A6 tussen Almere Oostvaarders en Lelystad. Dat gebeurde dinsdag tijdens een inloopavond in het Smedinghuis van Rijkswaterstaat in Lelystad.

De snelweg wordt van twee naar drie rijstroken per rijrichting verbreed. "Er wordt zoveel over de A6 gesproken, dat wilde ik dan weleens zien", verklaart Pragit Koot haar aanwezigheid. "Familie woont in het Gooi en als we terugkomen, zitten we vaak in een fuik. Op deze weg, op de A6."

Lelystedeling Jeroen Kuit laat zich informeren, omdat hij vaak vertraging ervaart. "Het is voor mij vooral woon-werk verkeer en naar vrienden en familie reizen tussen Lelystad en Almere."

Ook kwamen bezoekers uit pure nieuwsgierigheid. Zoals Gerard van Streun: "Ik ben in 1974 in Lelystad komen wonen. Ik heb de hele A6 vanaf het begin zien bouwen, ik heb de spoorlijn zien bouwen. Dus ik ben hier ook nieuwsgierig naar."

Donderdag is er ook een informatieavond in Almere. De verbreding van de A6 tussen Almere Oostvaarders en Lelystad begint in 2021, in 2023 moet alles klaar zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel