Onderbroeken bijna vergaan: bodemleven in orde

CREIL • Do 20 juni 2019 | 19:50 • Donderdag 20 juni 2019 | 19:50

De onderbroeken die kinderen van groep 7 en 8 van twee basisscholen in Creil in april hebben begraven, zijn flink aangetast. Dat bleek toen ze donderdag weer werden opgegraven.

Dat is goed nieuws, want het ondergoed was bij een tulpenveld begraven om te kijken hoe het gesteld is met het bodemleven. Katoenen onderbroeken zijn na ongeveer twee maanden vaak al flink vergaan, als het bodemleven in orde is. Gronddeskundige Margot Maljaars was opgelucht na de opgraving: "er is bijna niks over van die onderbroeken en dat betekent dat er een goed bodemleven is."

Niet lekker
De kinderen vonden het ook bijzonder om te zien. "Er zitten allemaal gaten in de onderbroek, die kan helemaal uit elkaar vallen." Zegt een van de kinderen. Een ander vult aan: "ik vind het gek dat diertjes dit eten, het lijkt me namelijk helemaal niet lekker."

Deze Nederlandse versie van de Canadese 'Soil Your Undies Challenge' is een project van bloembollenbranchevereniging KAVB Flevoland en de basisscholen Fondali en De Regenboog uit Creil.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel