Buurt naar rechter vanwege woningbouw Bataviahaven

LELYSTAD • Do 20 juni 2019 | 22:17 • Donderdag 20 juni 2019 | 22:17

Buurtbewoners in de Bataviahaven in Lelystad vinden de geplande nieuwbouw daar te groot. Zij eisen ook meer parkeerplaatsen. De bestuursrechter in Utrecht boog zich donderdag over de vraag hoeveel parkeerplaatsen er nodig zijn op die plek.

De 16 klagers wonen in een blok dat eerder is neergezet in Bataviahaven. Nu gaat projectontwikkelaar Van Wijnen verder met de bouw van 78 appartementen en 19 woningen. Voldoende parkeerruimte is een voorwaarde die het bestemmingsplan stelt aan nieuwbouw.

De gemeente Lelystad stelde eerder vast dat er te weinig plaatsen waren. In de rechtbank bleek de gemeente van gedachten te zijn veranderd door ‘voortschrijdend inzicht’. Een expert heeft geoordeeld dat er voldoende parkeerruimte is.

'Tegen de afspraak'
De buurtbewoners vinden bovendien de nieuwbouw niet passen bij hun eigen woning. Dat is niet wat er is beloofd, toen zij hun woning kochten. Dat zei een klager op de zitting. Toch heeft welstand van de gemeente deze nieuwe fase goedgekeurd. Lelystad wil niet dat bouwers failliet gaan, omdat zij te dure woningen niet kwijt kunnen, legde de gemeente uit aan de rechter.

De rechter doet op 28 juni uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel