Werkbedrijf Floriade helpt 50 mensen aan baan

ALMERE • Vr 21 juni 2019 | 14:54 • Vrijdag 21 juni 2019 | 14:54

Via het Floriade Werkbedrijf zijn de afgelopen twee jaar in Almere ruim 50 mensen aan de slag gegaan. Dat meldt de gemeente. Volgens Almere is hierdoor een miljoen euro bespaard op uitkeringen.

Het werkbedrijf is een samenwerking van de gemeente Almere, het UWV en uitzendbureau Randstad. Mensen die voor de Floriade aan het werk gingen hadden daarvoor een uitkering van het UWV of zaten in de bijstand. Ze gingen aan de slag als secretaresse, groenmedewerker, inkoper of beveiliger. Een aantal van hen werkt voor de Floriade BV, de anderen voor bedrijven die voor de aanleg van de Floriade worden ingehuurd. Een deel van de geplaatste mensen heeft inmiddels een vaste baan.

De gemeente werkt voor de Floriade ook samen met bedrijven die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer kansen op werk geven.

Omdat binnenkort de bouwwerkzaamheden op het Floriade-terrein echt van start gaan, hoopt het Floriade Werkbedrijf dan nog meer mensen voor te bereiden op een nieuwe baan.

In totaal moeten tot de opening van de Floriade in 2022 minimaal 350 Almeerders naar een vaste baan worden begeleid. Als dat lukt, zouden de gemeente Almere en het UWV in totaal drie miljoen euro op uitkeringen besparen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel