Telefoonstoring voorbij, 112 ook weer bereikbaar

FLEVOLAND • Ma 24 juni 2019 | 19:10 • Maandag 24 juni 2019 | 19:10

De grote telefoonstoring die Nederland maandag trof is voorbij. Volgens KPN is ook het noodnummer 112 weer volledig bereikbaar. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak was. Volgens KPN lijkt de storing in ieder geval niet het gevolg van een hack.

De Almeerse burgemeester Franc Weerwind laat als voorzitter van de Veiligheidsregio Flevoland weten dat de storing geen slachtoffers tot gevolg heeft gehad. "Wij hebben geen zorgen uit het publiek vernomen, dat is wat mij nu bekend is."

De storing begon rond 15:00 uur en duurde tot 19:30 uur. Volgens Weerwind heeft de Veiligheidsregio goed gehandeld. "We hebben ervoor gekozen dat mensen ons goed kunnen bereiken. Wij houden de gemeentehuizen, brandweerkazernes en politiebureau's open, zodat mensen ons kunnen bereiken."

De burgemeester laat weten dat er wordt afgeschaald zodra dat kan. "We willen eerst zeker weten dat alles goed functioneert."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel