NS waarschuwt voor vertragingen op het spoor

FLEVOLAND • Di 25 juni 2019 | 1:05 • Dinsdag 25 juni 2019 | 1:05

Treinreizigers in Flevoland en de rest van het land moeten dinsdag serieus rekening houden met vertragingen op het spoor. Daarvoor waarschuwt de NS.

Als gevolg van de grote telefoonstoring en andere problemen op het spoor maandag, staan lang niet alle treinen op de plekken waar ze zouden moeten staan. Dat werd nog eens versterkt door een sein- en wisselstoring waardoor maandagavond urenlang geen treinen konden rijden vanuit Lelystad en Amersfoort naar Zwolle.

De verkeersleiding van de NS moet de komende uren veel treinen op een alternatieve manier in de dienstregeling zien te krijgen.

Hitte spelbreker
ProRail, de beheerder van het spoor kampt daarbij met een ander probleem. Door de hitte die verwacht wordt zetten de rails en wissels uit, waardoor deze beschadigd raken of niet goed functioneren. De kans op vertragingen neemt daardoor toe.

De organisatie zet speciale teams in om problemen op het spoor op te lossen. Deze nemen extra hoeveelheden water mee. Mochten er treinen stranden dan evacueren zij de reizigers en kunnen ze meteen water uitdelen.

ProRail adviseert treinreizigers hoe dan ook voldoende te drinken mee te nemen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel