Grote cruisebedrijven hopen op snelle opening vliegveld

LELYSTAD • Di 25 juni 2019 | 20:15 • Dinsdag 25 juni 2019 | 20:15

Grote Europese cruisebedrijven willen dolgraag een passagiers-hub in Lelystad opzetten, maar ze wachten daarmee wel tot het vliegveld open is. Dat zegt Joop van Diest, directeur van de Batavia Haven.

Hij zat maandag om de tafel met de vijf grootste cruiserederijen van Europa. Volgens Van Diest zien zij grote mogelijkheden in Lelystad, als daar straks grote passagiersvliegtuigen gaan landen. Europese toeristen kunnen dan direct van het vliegveld naar de boot, om vervolgens vanuit Lelystad een cruise te maken op bijvoorbeeld het IJsselmeer, de IJssel of de Rijn.

De cruisesector maakt volgens Van Diest een sterke groei door. Niet alleen is er veel belangstelling vanuit Azië. Ook steeds meer Europese toeristen boeken een dergelijke reis.

De cruisebedrijven zien volgens Van Diest grote mogelijkheden in Lelystad. Door de groei van de sector is er volgens hem een schaarste aan goede aanlegplaatsen ontstaan. In Lelystad is nog ruimte en vanwege de centrale ligging kunnen de schepen hier ook gemakkelijk bevoorraad worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel