Eis: 2,5 jaar cel voor doodschieten Mansour

ALMERE • Wo 26 juni 2019 | 8:13 • Woensdag 26 juni 2019 | 8:13

De 22-jarige man die wordt verdacht van het doodschieten van Sabri Mansour (20) in Almere moet van het Openbaar Ministerie 2,5 jaar de cel in. Dat bleek woensdag bij de rechtszaak. De verdachte is dood door schuld en wapenbezit ten laste gelegd.

Het schietincident vond in februari 2018 plaats in een huis aan de Kapitein de Langestraat. Volgens de verdachte zat hij met zijn beste vriend Mansour met een wapen te spelen toen het plotseling afging. Hij beweert dat het een ongeluk was. Uit onderzoek van het NFI bleek inderdaad dat het wapen kapot was. Er ontbrak een veer waardoor een wapen sneller kan afgaan.

Het OM vindt dat de verdachte roekeloos heeft gehandeld door dusdanig met een vuurwapen om te gaan dat het slachtoffer geraakt werd door een onbedoeld afgevuurde kogel.

Bovendien heeft de verdachte volgens het OM pas ruim een uur na het schot de hulpdiensten gebeld. Verder heeft hij het lichaaam verplaatst en de woning deels schoongemaakt. Hij verstopte het wapen en meldde zich pas uren later op het politiebureau. Het Openbaar Ministerie eiste naast de 2,5 jaar cel ook nog een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden. Als hij opnieuw de fout in gaat zou hij ook die straf nog moeten uitzitten.

Een 19-jarige broer van de verdachte die ook in de woning aanwezig was, moet zich donderdag 27 juni voor de rechter verantwoorden. Nadat hij geconfronteerd werd met het slachtoffer verliet hij de woning en waarschuwde hij geen hulpdiensten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel