Wethouder: "Lokale lasten moeten omhoog"

ZEEWOLDE • Za 29 juni 2019 | 10:06 • Zaterdag 29 juni 2019 | 10:06

Lastenverzwaring voor inwoners van Zeewolde is onafwendbaar, nu de gemeente met een miljoenentekort kampt. Dat zegt wethouder Wim van der Es zaterdag in het tv-programma Over Flevoland Gesproken. Het tekort dreigt de komende jaren op te lopen tot 3 miljoen euro.

Hogere lokale lasten zijn volgens de VVD-wethouder goed te verdedigen, omdat het tekort voor een groot deel wordt veroorzaakt door afschaffing van de precariobelasting. Die belasting werd opgelegd aan energie- en waterleidingbedrijven voor ondergrondse leidingen, maar die bedrijven rekenden die kosten door in de tarieven.

Wethouder Van der Es spreekt liever van het verleggen van de lasten dan het verhogen ervan, omdat de lastenverzwaring in de plaats komt van de precarioheffing. De komende maanden gaat het college van Zeewolde in samenspraak met de gemeenteraad op zoek naar een oplossing voor de tekorten. Tijdens de algemene beschouwingen noemde de grootste partij in de raad, Leefbaar Zeewolde, lastenverzwaring pas 'de allerlaatste optie'.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel