VVD Elburg: "Rechtszaak om herrie onnodige escalatie"

BIDDINGHUIZEN • Za 29 juni 2019 | 20:55 • Zaterdag 29 juni 2019 | 20:55

De VVD-fractie in Elburg noemt de gang naar de rechter door de gemeente Elburg vanwege de herrie van Defqon.1 "een onnodige escalatie". De gemeentes Elburg, Nunspeet en Oldebroek kondigden deze week aan naar de rechter te zullen stappen vanwege de nieuwe omgevingsvergunning die is afgegeven voor de festivals Lowlands en Defqon.1 in Biddinghuizen.

VVD-raadslid Rick van Velthuysen, die in het dagelijks leven discjockey is bij muziekzender NPO Radio 2, vindt het jammer dat er geen overleg meer mogelijk lijkt. "Blijkbaar is er geen persoonlijk overleg meer en verzandt op dit moment het contact in een soort van ordinaire burenruzie."

'Grandioos evenement'
Van Velthuysen vervolgt: "Het voornemen om te gaan procederen tegen deze vergunning, die door de gemeente Dronten is afgegeven, vindt de VVD Elburg een onnodige escalatie en een slecht voorbeeld naar onze inwoners hoe ‘goede buren’ met elkaar zouden moeten omgaan.”

De partij biedt excuses aan voor de starre houding van de gemeente en wenst de bezoekers van Defqon.1 dit weekend een 'grandioos evenement' toe.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel