Kookwedstrijd moet eten Flevolandse groenten en fruit stimuleren

FLEVOLAND • Ma 1 juli 2019 | 23:28 • Maandag 1 juli 2019 | 23:28

De inwoners van Flevoland zouden meer Flevolandse groenten en fruit moeten eten. Om dat te stimuleren, is de provincie maandag gestart met de challenge 'Eet als een pionier'.

Flevolandse koks worden door de provincie uitgenodigd om mee te doen aan kookwedstrijden. Ze moeten gerechten maken met zoveel mogelijk Flevolandse producten. Daarnaast moet tachtig procent van de ingrediënten plantaardig zijn.

Tijdens de wedstrijden worden de Flevolandse koks begeleid door chef-kok Bas Cloo. ''Deze challenge is bedoeld om de horeca in Flevoland zoveel mogelijk te laten koken met de smaken van Flevoland en hun gasten te laten zien wat er allemaal mogelijk is met de Flevolandse producten."

Moeilijk verkrijgbaar
Volgens Cloo zijn er heel veel Flevolandse producten, maar zijn ze wel moeilijk verkrijgbaar. "Als je als kok toch met lokale producten wil werken, moet je daar veel moeite voor doen. Ook is de aanvoer van de producten niet altijd constant."

In totaal komen er vier kookwedstrijden, waarvan twee op het ROC in Almere. Cloo zegt daarover: "Wij willen heel graag jonge aankomende koks leren koken met Flevolandse smaken." Met de challenge wil de provincie samen met de inwoners, ondernemers en onderwijsinstellingen een bijdrage leveren aan een gezonde en duurzame wereld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel