Vier maanden cel voor aanrijden beveiligster Antoniusziekenhuis

URK • Wo 3 juli 2019 | 17:31 • Woensdag 3 juli 2019 | 17:31

Een man uit Urk die vorige maand een beveiligster van het Antoniusziekenhuis in Emmeloord aanreed, moet vier maanden de cel in. Volgens de rechter heeft de 21-jarige man zich schuldig gemaakt aan een poging tot zware mishandeling en aan vernieling.

De man heeft ook rijontzegging van 1 jaar gekregen. Verder moet de Urker 700 euro schadevergoeding betalen aan zijn slachtoffer.

Dat slachtoffer is beveiligingsmedewerkster bij het Antoniusziekenhuis in Emmeloord. Zij wilde op 16 juni de Urker aanspreken, omdat hij de toegangsdeur van het ziekenhuis had vernield. Maar de verdachte reed met piepende banden weg en de vrouw kwam op zijn motorkap terecht. Haar verwondingen bleven beperkt tot spierpijn. De Urker kon pas 9 dagen later worden opgepakt door de politie.

Excuses
De verdachte hield in de rechtbank vol dat hij het slachtoffer niet had gezien. Hij gaf alleen toe dat hij tegen de deur had getrapt toen zijn vriendin niet geholpen kon worden door de huisartsenpost. Op de zitting schrok de verdachte van de beelden van de aanrijding. Hij bood zijn excuses aan.

Het rijbewijs van de Urker was in mei ongeldig verklaard vanwege veel snelheidsovertredingen. De officier van justitie vond dat uit de beelden duidelijk werd dat de verdachte expres op de vrouw was ingereden. De officier eiste 5 weken onvoorwaardelijk en 100 uur werkstraf.

Meer straf
De advocate zag alleen bewijs voor roekeloos rijden. Zij vond dat de Urker direct kon worden vrijgelaten. Maar de politierechter in Utrecht was het met het OM eens. Hij legde bovendien veel meer gevangenisstraf op dan er was geëist.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (4)

 • Tineke

    Do 4 juli Donderdag 4 juli

  Ook rechters halen hun diploma bij de lidl
  Ik
  Ongeluk gehad 9 dagen coma
  Hersenletsel
  Hij rijontzeggen van vier maanden en een geldboete kan er met
  Me per nog steeds niet bij mijn leven is naar de knoppe

  reageer
 • Urker

    Do 4 juli Donderdag 4 juli

  Lekker het gevang in. En voortaan op de fiets.

  reageer
 • RonaldB

    Wo 3 juli Woensdag 3 juli

  Hmm, toch wel weer apart.
  Ik herinner mij enkele zaken van aanrijdingen oiv alcohol en/of drugs, waarbij doden waren gevallen, waar voor het OM geen beroep gedaan kon worden op roekeloos rijden. En dus een lagere straf moest word engeëist. Dit is volgens het OM en de meeste advocaten erg moeilijk te bewijzen.

  Nu bevreemdt het mij ten zeerste dat deze advocaat, bij dit ernstige, maar relatief eenvoudig misdrijf, die gelukkig voor de betrokken beveiligster relatief goed is afgelopen, de advocate van de verdachte slechts bewijs vond voor roekeloos rijden en dat daarom haar cliënt direct in vrijheid gesteld zou moeten worden.

  Roekeloos rijgedrag is dermate moeilijk te bewijzen, de wettelijke lat hiervoor ligt zo hoog, dat Rechters nauwelijks in staat zijn de maximale straf op te leggen.

  En dan wil,zo'n advocaat juist op die grond dat de verdacht direct in vrijheid kan worden gesteld!!!???

  reageer
 • Thomas

    Do 4 juli Donderdag 4 juli

  Yep. Eerst gaan voor een veroordeling roekeloos rijden, daarna hoger beroep om dat aan te vechten en de veroordeling sneuvelt op de bewijslast. Ergo, schuldig als wat, maar toch vrijgesproken.

  Erg slimme tactiek van die advocaat in een situatie waar hij geen poot had om op te staan.

 • RonaldB

    Do 4 juli Donderdag 4 juli

  Nog even aanvullend. Zoals gezegd snap ik deze advocate niet. Immers, zij wil vrijspraak omdat er alleen bewijs zou zijn voor "roekeloos rijden".
  Beseft zij niet dat zij zich daarmee, en haar cliënt, fors in de vingers snijdt. Want, een bewijs voor roekeloos rijden kan zo maar juist verhoging van de straf impliceren en zeker geen verlaging.
  Ik denk dat deze advocate nog even haar huiswerk moet doen. Ik zou haar geen strafzaak toevertrouwen.

 • M

    Wo 3 juli Woensdag 3 juli

  Jaja sjaak. Kopje thee, het wordt steeds erger, zoiets.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert