Vier maanden cel voor aanrijden beveiligster Antoniusziekenhuis

URK • Wo 3 juli 2019 | 17:31 • Woensdag 3 juli 2019 | 17:31

Een man uit Urk die vorige maand een beveiligster van het Antoniusziekenhuis in Emmeloord aanreed, moet vier maanden de cel in. Volgens de rechter heeft de 21-jarige man zich schuldig gemaakt aan een poging tot zware mishandeling en aan vernieling.

De man heeft ook rijontzegging van 1 jaar gekregen. Verder moet de Urker 700 euro schadevergoeding betalen aan zijn slachtoffer.

Dat slachtoffer is beveiligingsmedewerkster bij het Antoniusziekenhuis in Emmeloord. Zij wilde op 16 juni de Urker aanspreken, omdat hij de toegangsdeur van het ziekenhuis had vernield. Maar de verdachte reed met piepende banden weg en de vrouw kwam op zijn motorkap terecht. Haar verwondingen bleven beperkt tot spierpijn. De Urker kon pas 9 dagen later worden opgepakt door de politie.

Excuses
De verdachte hield in de rechtbank vol dat hij het slachtoffer niet had gezien. Hij gaf alleen toe dat hij tegen de deur had getrapt toen zijn vriendin niet geholpen kon worden door de huisartsenpost. Op de zitting schrok de verdachte van de beelden van de aanrijding. Hij bood zijn excuses aan.

Het rijbewijs van de Urker was in mei ongeldig verklaard vanwege veel snelheidsovertredingen. De officier van justitie vond dat uit de beelden duidelijk werd dat de verdachte expres op de vrouw was ingereden. De officier eiste 5 weken onvoorwaardelijk en 100 uur werkstraf.

Meer straf
De advocate zag alleen bewijs voor roekeloos rijden. Zij vond dat de Urker direct kon worden vrijgelaten. Maar de politierechter in Utrecht was het met het OM eens. Hij legde bovendien veel meer gevangenisstraf op dan er was geëist.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel