Groen licht voor bouwplan overkant Wolderwijd

ZEEWOLDE • Do 4 juli 2019 | 20:41 • Donderdag 4 juli 2019 | 20:41

De gemeenteraad van Ermelo heeft groen licht gegeven voor een bestemmingsplan dat de bouw van een congres-en evenementenhal en een hoteltoren van maximaal 60 meter hoog toestaat op Strand Horst. Zeewoldenaren kijken daar in de toekomst over het Wolderwijd op uit.

Verschillende inwoners en partijen in Zeewolde zijn tegen de bouwplannen op Strand Horst. Eén van die tegenstanders is de belangenvereniging van de campinggasten van Camping RCN Zeewolde. De afstand tussen de camping en Strand Horst is volgens de vereniging minder dan een kilometer. De vaste gasten van de camping zijn bang voor geluidsoverlast, lichtvervuiling en horizonvervuiling door de hoogte van het hotel.

Naar aanleiding van de 138 zienswijzen die zijn ingediend op het bestemmingsplan zijn er wel wat aanpassingen. Zo worden de voorwaarden ten aanzien van evenementen en geluid aangescherpt. Daardoor mogen bij grootschalige evenementen bijvoorbeeld maximaal 5000 mensen per dag komen.

Het plan ligt nu zes weken ter inzage. In die periode kunnen indieners van zienswijzen bij de Raad van State in hoger beroep gaan tegen het besluit van de gemeenteraad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel