OM: hogere straf voor overvaller DekaMarkt

LELYSTAD • Vr 5 juli 2019 | 16:55 • Vrijdag 5 juli 2019 | 16:55

De man die vorig jaar een filiaal van de DekaMarkt in Lelystad overviel, is in hoger beroep gegaan omdat hij hoopt op een lagere celstraf. Het Openbaar Ministerie is vrijdag juist met een hogere eis gekomen.

De 52-jarige man gaf in het gerechtshof in Leeuwarden toe dat hij op de avond van 27 september 2018 met een neppistool de DekaMarkt binnen ging. Hij bedreigde er onder andere een 18-jarige kassière. Toen een klant hem probeerde tegen te houden, rende hij de supermarkt aan de Weversstraat uit. De politie wist hem echter al gauw op te pakken.

De rechtbank in Lelystad kwam in januari tot een celstraf van twee jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Te hoog, vindt de man. “Ik ben nu een totaal ander iemand”, zei hij tegen de rechters van het hof. De man was destijds verslaafd aan drank en drugs. Volgens hem het gevolg van zijn scheiding en bedreigingen aan zijn adres. Hij volgt nu trainingen om van zijn verslavingen af te komen.

Het OM ziet dat de man op de goede weg is, maar dat pad zou hij volgens de aanklager alleen maar bewandelen om zo een lagere celstraf te krijgen. En volgens het OM was het vonnis van de rechtbank juist aan de lage kant en daarom komt het OM nu met een eis van drie jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk.

De advocaat van de overvaller vroeg het hof om een taakstraf.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel