Kringloopwinkel De Groene Sluis opent derde vestiging

LELYSTAD • Wo 10 juli 2019 | 14:39 • Woensdag 10 juli 2019 | 14:39

Kringloopwinkel De Groene Sluis heeft woensdag de derde vestiging geopend aan De Fjord in Lelystad. De Groene Sluis is een charitatieve instelling die de winsten jaarlijks uitkeert aan goede doelen. Vorig jaar kon de kringloop 100.000 euro uitdelen.

De Groene Haven zoals de nieuwe winkel heet, zit in een gebouw van het IDO, het Interkerkelijk Diaconaal Overleg. Dat is een organisatie die mensen met verschillende problemen helpt. De twee organisaties kennen elkaar al langer, maar besloten onlangs nauw samen te werken.

Door het openenen van de nieuwe kringloopwinkel wordt de drempel om het IDO binnen te lopen een stukje verlaagd, vertelt Janneke Pikkert van De Groene Sluis. Dankzij de kringloopwinkel wordt die drempel een stuk lager. Behalve tweedehands spullen kunnen klanten er ook een kop koffie krijgen. Zij kunnen daar indien nodig ook in contact komen met medewerkers van het IDO. De Groene Haven werd officieel geopend door wethouder John van den Heuvel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel