Huurders overhandigen zwartboek aan woningcorporatie

DRONTEN • Vr 12 juli 2019 | 15:54 • Vrijdag 12 juli 2019 | 15:54

Vijftien huurders van woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten (OFW) in Dronten hebben vrijdag een zwartboek overhandigd aan de corporatie. Daarin staan 65 individuele klachten van huurders.

Het zwartboek is tot stand gekomen na een aantal informatie-avonden van de lokale Socialistische Partij. Daar gaven bewoners aan wat hun ervaringen waren met OFW.

Slechte communicatie
Volgens de huurders laat de communicatie van OFW in veel gevallen te wensen over. Mensen zouden bij vragen en problemen niet snel terechtkomen op de juiste plek binnen de organisatie. Ook zouden huurders op een vervelende manier te woord worden gestaan.

Veel problemen bij renovatie
Veel klachten kwamen bij de SP binnen over woningrenovaties. Bij de planning zouden veel zaken zijn misgelopen, waardoor mensen bijvoorbeeld voor niets thuis zijn gebleven in afwachting van de werkzaamheden.

Energielabels
Het derde probleem is dat er na renovatie energielabels aan woningen zijn gekoppeld die niet terecht zijn gebleken. Hierover gaat de SP nog verder in gesprek met OFW en de gemeente.

Henk Kos van OFW heeft het zwartboek in ontvangst genomen. Hij belooft serieus naar de klachten te kijken. Volgens de SP zijn de klachten het topje van de ijsberg. De partij in Dronten blijft de klachten van huurders verzamelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel