Dit is Lekker! Filipijnen

ALMERE • Di 16 juli 2019 | 8:00 • Dinsdag 16 juli 2019 | 8:00

"Ik ben er gewoon emotioneel van als ik zie hoe lekker je mijn eten vindt", zegt Cecilia dela Cruz uit Almere. Dela Cruz komt oorspronkelijk uit de Filipijnen en Mo Hersi mag bij haar eten.

Almere telt 150 verschillende nationaliteiten. Mo Hersi komt oorspronkelijk uit Ethiopië en bezoekt deze weken voor ons verschillende culturen in de stad. In 'Dit is Lekker!' is zijn belangrijkste vraag: wat eten jullie eigenlijk?

Mo krijgt heel veel eten bij Dela Cruz. Wat het extra bijzonder maakt, is dat het voedsel op bananenbladeren ligt en dat er met de handen gegeten wordt. "In mijn cultuur is het heel gewoon om met de handen te eten. Dat is zo ontstaan en het is eigenlijk heel logisch. Zeker met bijvoorbeeld garnalen", vertelt Dela Cruz.

Underground Diner
Ze is trots op de Filipijnse keuken en wil die graag promoten. "Af en toe bouw ik mijn woonkamer om tot mini-restaurant en dan kunnen mensen hier komen eten. Dat vind ik heel erg leuk. Ik hoop dat steeds meer mensen mijn popup-restaurantje gaan ontdekken en dat meer mensen kennis maken met echt Filipijns eten."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel