Gemeente wil geen tijdelijke uitbreiding azc

DRONTEN • Di 16 juli 2019 | 23:15 • Dinsdag 16 juli 2019 | 23:15

De gemeente Dronten wil niet dat het asielzoekerscentrum aan de Vossemeerdijk tijdelijk wordt uitgebreid. Burgemeester en wethouders hebben 'nee' gezegd tegen een verzoek om voor een periode van twee jaar 300 asielzoekers extra te huisvesten. Dat schrijft het college in een brief aan de raad.

Vanwege een lichte stijging van het aantal asielaanvragen heeft het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) de gemeente gevraagd om mee te werken aan een uitbreiding. Het college van B en W vindt dat de gemeenten in Flevoland zich al "bovengemiddeld inspannen" voor de opvang van asielzoekers en huisvesting van statushouders. Dronten vindt dat zij beter gespreid moeten worden over het land.

Dronten heeft al vaker extra asielzoekers opgevangen en de gemeente is bang dat de steun onder de inwoners minder wordt als er nu opnieuw 'ja' wordt gezegd tegen het COA. Ook wijst de gemeente op de mogelijke extra kosten, bijvoorbeeld voor jeugdhulp, onderwijs en veiligheid.

GroenLinks heeft kritische vragen gesteld aan het college. "Heeft het college signalen dat het maatschappelijk draagvlak in Dronten in het gedrang zou zijn?", wil de fractie weten. "De mensen moeten nù opgevangen worden", schrijft de partij verder. "Waarom plaatst het college bureaucratie boven onze verantwoordelijkheid voor deze mensen?"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel