Zoektocht naar grootste huisjesmelker

ALMERE • Wo 17 juli 2019 | 14:16 • Woensdag 17 juli 2019 | 14:16

Oud-wethouder Tjeerd Herrema uit Almere is een actie gestart om de grootste huisjesmelker van de stad op te sporen. Volgens Herrema hebben mensen door de toenemende woningnood snel behoefte aan een woning. Particuliere verhuurders maken daar gebruik van door een kleine ruimte voor relatief veel geld te verhuren. Huurders zijn vaak bang om hun mond open te trekken, omdat ze het huis dan weer kwijt zijn.

Volgens Herrema gebeurt dit steeds meer in Almere. Huurders krijgen steeds vaker te maken met huisjesmelkers die er een zooitje van maken of die intimideren. Met zijn actie kunnen huurders deze huisjesmelkers nomineren voor 'huisjesmelker van het jaar'. Dit kan via de Twitter of Facebook pagina van de oud-wethouder. Herrema onderzoekt, samen met een team, of de binnenkomende verhalen kloppen. Vervolgens wordt er een rapport van gemaakt.

Herrema wil Almere beter en socialer maken. De gemeente heeft volgens hem geen zicht op de situatie. De oud-wethouder hoopt door deze actie een overzicht te krijgen van het probleem. Nominaties kunnen nog tot september worden ingediend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel