Dit is Lekker! Colombia

ALMERE • Do 18 juli 2019 | 13:53 • Donderdag 18 juli 2019 | 13:53

Colombiaan Luis Cabrera studeerde in zijn jonge jaren in Amsterdam en Wageningen en ontmoette toen de liefde van zijn leven. Na een tijd in Colombia te hebben gewoond, is het stel inmiddels al 19 jaar geleden neergestreken in Almere. En Mo Hersi mag blijven eten!

Mo Hersi komt oorspronkelijk uit Ethiopië en rijdt deze weken in Almere rond op zoek naar het lekkerste eten uit verschillende culturen. In Almere wonen maar liefst 150 verschillende culturen en dat is heel erg veel voor Nederlandse begrippen.

"In Almere voelt het voor mij alsof ik op het platteland woon. Er is zoveel groen en ruimte dat ik hier rust vind. Ik heb een tijd in Amsterdam gewoond tijdens mijn studie maar vond het daar veel te druk", vertelt Luis Cabrera.

Colombiaans eten
Cabrera vertelt vol passie over het eten uit zijn geboorteland. "In mijn land hebben we alles. Door de grote hoogteverschillen en ook nog eens kust kan in Colombia eigenlijk alles groeien." Onder andere avocado met garnalen staat op het menu. Mo Hersi smult er heerlijk van. "Ik weet ook nog eens dat het goed is voor de potentie!", aldus de zelf uitgeroepen fooddeskundige.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel