Dit is lekker! Turkije

ALMERE • Vr 19 juli 2019 | 10:28 • Vrijdag 19 juli 2019 | 10:28

Almere telt ruim 4000 inwoners met een Turkse achtergrond. Reden voor Mo Hersi om eens kennis te maken met een Turkse Almeerder. Hij is vooral nieuwsgierig naar de Turkse eetgewoonten.

Almere telt in totaal 150 verschillende nationaliteiten. Van de 209.087 inwoners (op 1 juni 2019) heeft 43% een niet-Nederlandse achtergrond. Mo Hersi, die zelf een Ethiopische achtergrond heeft, gaat voor Omroep Flevoland op zoek naar de verschillende culturen in Almere. In deze serie van 'Dit is Lekker!' is de belangrijkste vraag: wat eten jullie eigenlijk?

"Wij zijn echte Almeerders"
De 23-jarige Sayfullah Semen is in Almere geboren, maar heeft een Turkse achtergrond. Zijn opa kwam in de jaren '70 als arbeider werken in Nederland. Na een paar jaar in Hilversum te hebben gewoond, vestigde hij zich definitief in Almere. "Mijn hele familie woont hier nu, wij zijn echte Almeerders", vertelt Sayfullah met een glimlach.

Mo en Sayfullah staan in een Turkse eettent in het centrum van Almere. "Ik ben een echte fijnproever, ik houd het meest van köfte. Dit geeft echt een smaakexplosie in je mond." Ondertussen krijgen de twee smulpapen al een heerlijk gekruid stokbroodje met vlees in hun handen gedrukt door de Turkse kok.

Terwijl het eerste broodje wordt weggespoeld met traditionele Turkse ayran, een yoghurtdrank, vertelt Sayfullah over zijn studie. "Ik zit in het derde jaar van de studie software engineering. Ik wil hiermee software architect worden." Na zijn studie wil hij absoluut in Almere blijven wonen. "Almere is mijn stad!" Tijdens hun gesprek staat de goedlachse kok alweer klaar met het volgende broodje vlees. Conclusie: De Turkse keuken is niet echt vegetarisch.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel