Grap wordt werkelijkheid: twintig uur in achtbaan voor goed doel

BIDDINGHUIZEN • Za 20 juli 2019 | 11:07 • Zaterdag 20 juli 2019 | 11:07

Joey Schadenberg uit het Friese Harlingen zit dit weekend zo'n 20 uur in de achtbaan Condor in Walibi. Hij hoopt hiermee zo veel mogelijk geld op te halen voor Stichting Opkikker.

Toen de achtbaan-fan op een avond met zijn vrienden aan het dollen was, plaatste hij op Twitter een berichtje. De hoeveelheid retweets zou het aantal achtbaanritjes zijn. Dit heeft hij geweten, want niet veel later stond het aantal retweets al in de 300. Daarmee liep de grap eigenlijk een beetje uit de hand en zette Joey het maximaal aantal ritjes vast op 400.

Tien uur lang
Dat ook het aantal van 400 toch iets te hoog gegrepen was, bleek toen hij samen met mensen van het pretpark in Biddinghuizen eens goed naar het plan ging kijken. Besloten is daarom om de hoeveelheid ritjes enigszins los te laten. Het gaat nu om het aantal uren die Joey in de achtbaan zit. Op zaterdag en zondag zit Joey tussen 10:00 uur en 20:00 uur in de Condor. Hij denkt daarmee toch nog op zo'n 250 ritjes uit te komen.

"Ik heb geprobeerd zo veel mogelijk uit te rusten, veel meer kan je niet doen", vertelt hij bij het begin van zijn avontuur. Zenuwachtig is Joey naar eigen zeggen niet, maar zijn moeder wel. "Ze is gestresster dan ik, ze is bang voor fysieke klachten. Maar volgens mij zal dat wel meevallen, al zal ik wel last krijgen van mijn rug en hoofd. Uiteindelijk gaat het lukken."

Hiervoor is Joey ook afhankelijk van het weer, want het kan zaterdagmiddag gaan onweren. Een EHBO-team zal in de gaten houden of Joey het fysiek volhoudt. "Ik ga voor zoveel mogelijk rondjes, maar als ik het niet meer aankan stop ik", zo vertelt hij.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel