Lelystads model loopt voor Louis Vuitton in Parijs

LELYSTAD • Zo 21 juli 2019 | 14:37 • Zondag 21 juli 2019 | 14:37

De 18-jarige Zinedine Bouchikhi uit Lelystad heeft zijn debuut als catwalkmodel gemaakt voor het modemerk Louis Vuitton in Parijs. Bouchikhi werd per toeval ontdekt op het station in Lelystad door fashion-scout Jerry Stolwijk. "Hij heeft zijn eerste show meteen voor een prestigeus merk gelopen. Dat is veelbelovend", zegt Stolwijk.

Zinedine zat met zijn vrienden te wachten voor het station. Toevallig liep Jerry op dat moment langs op weg naar huis. "Jerry sprak me aan en zei dat ik kwaliteiten had om model te worden", vertelt Zinedine. En daar bleek Jerry dus gelijk in te hebben.

Als scout is Jerry continu aan het kijken naar potentiële modellen. "Ik pluk mensen letterlijk van de straat", licht Jerry toe. De juiste lengte, een goede bottenstructuur, volle lippen, sterke wenkbrauwen en een scherpe kaaklijn zijn volgens de scout belangrijk.

Zinedine nam het visitekaartje van Jerry aan, dacht een paar dagen na en belde Jerry op. Vervolgens maakte Jerry foto's van Zinedine om op te sturen naar castingbureau's over de hele wereld. Zinedine moest ondertussen aan de slag om zich voor te bereiden op het modellenwerk. Fastfood moest hij laten staan en het beetje vet dat hij had, moest eraf. "Een wasbordje is echt belangrijk", weet Jerry.

"De één is fietsenmaker, ik ben model", zegt Zinedine over zijn beroep. "Mijn droom was om voor Louis Vuitton te lopen, dus die heb ik al waargemaakt. Maar het is een harde wereld, want iedereen heeft commentaar."

Het modellenwerk levert wel beperkingen op voor Zinedine. Zo kan hij niet zomaar zijn snor weghalen of zichzelf een ander kapsel geven. "Castingbureau's hebben hem zo gezien, dus dat kunnen we niet zomaar aanpassen", vertelt Jerry. "Maar in overleg kan natuurlijk alles."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel