Lekker rustig op eigen strand in achtertuin

URK • Do 25 juli 2019 | 6:07 • Donderdag 25 juli 2019 | 6:07

Urker Meindert Hakvoort heeft in zijn tuin een eigen strand gebouwd. "Je hebt veel meer privacy, je kan lekker doen wat je wilt en je kan zo van het huis het water in", zegt Hakvoort.

Hakvoort heeft een grondverzetbedrijf en dus ook machines om het strand te maken. "Ik dacht weet je wat, ik heb een graafmachine, graaf een gat, gooi er een zeiltje in, wat water uit de Urkervaart en we kunnen zwemmen." Het privé-strandje is ongeveer 10 bij 15 meter.

Kinderen vermaken zich prima
Het gezin vermaakt zich prima op het zelfgemaakte strand. Maarten (10) zegt dat ze lummelen, met een bal overgooien en met een plastic krokodil vanaf de glijbaan glijden. Dat laatste vindt hij het leukst: "Daar zitten sproeiertjes op en die zijn lekker koud." Het echte strand vinden de kinderen maar niets. "Hier kan je lekker doen wat je zelf wil", zegt Petra (15). "Het is rustig en er is niemand die naar je kijkt."

Strandje is niet openbaar
Voor de buurkinderen is het alternatieve strandje eigenlijk niet bedoeld, want Hakvoort heeft al genoeg aan zijn eigen familie. "Vol is vol hè", grapt hij. Of een vergunning nodig is om op eigen terrein een strandje te bouwen, weet Hakvoort niet. "En anders gooien we het toch weer dicht en dan is het weer klaar."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel