Smokkelaar met 500 kilo cocaïne op zeilboot aangehouden

ALMERE • Do 25 juli 2019 | 15:49 • Donderdag 25 juli 2019 | 15:49

Een 41-jarige man uit Almere is eerder deze maand aangehouden voor betrokkenheid bij de smokkel van 500 kilo cocaïne. Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

De Almeerder werd samen met een andere verdachte aangehouden bij de Portugese eilandengroep de Azoren toen hij op een zeilboot zat. Op de boot werden ook de drugs gevonden. Hij maakt volgens de politie deel uit van een criminele organisatie. Die zou cocaïne smokkelen van Zuid-Amerika naar Europa. De Spaanse politie doet daar al een tijd onderzoek naar.

Op dezelfde dag is ook een pand in Almere doorzocht. Daarbij zijn spullen in beslag genomen. Ook in Amsterdam, Kortgene en Colijnsplaat zijn panden doorzocht.

Spaanse politie
Bij deze actie heeft de Spaanse politie samengewerkt met de Landelijke Eenheid van de Nederlandse politie. De onderschepping werd op verzoek van Spanje door de Portugese politie uitgevoerd.

Naast de verdachten die zijn aangehouden op de zeilboot, zijn deze week nog twee andere verdachten in Nederland aangehouden. Die zitten vast en worden overgeleverd aan Spanje.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel