Landelijke VVD stelt vragen over Ketelbrug

FLEVOLAND • Ma 29 juli 2019 | 20:29 • Maandag 29 juli 2019 | 20:29

VVD-Tweede Kamerleden Helma Lodders en Remco Dijkstra hebben Kamervragen gesteld over de Ketelbrug aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat. De VVD doet dit nadat de lokale fracties in Noordoostpolder en Dronten om opheldering hadden gevraagd over de storing van afgelopen zondag. Het verkeer stond toen twee uur stil, omdat de brug niet meer dicht ging.

Lodders en Dijkstra willen onder meer weten hoe vaak er storing is geweest in de afgelopen 6 jaar. In 2013 is de brug namelijk gerenoveerd. Ook is gevraagd hoe de doorgang van hulpdiensten geregeld is als de brug storing heeft.

Verder willen de VVD-Kamerleden van de minister weten wat de gevolgen zijn voor de scheepvaartsector. De brug is voorlopig namelijk gestremd voor vaarverkeer. Lodders en Dijkstra vragen zich ook af of de brug achterstallig onderhoud heeft. En zo ja, wat daaraan gedaan moet worden en in welke volgorde.

In juni waarschuwde onder meer de ANWB nog voor de economische gevolgen van sluiting van de Ketelbrug door achterstallig onderhoud.

Oorzaak bekend
De oorzaak van de storing is inmiddels gevonden door Rijkswaterstaat. De exacte reden is volgens een woordvoerder lastig uit te leggen omdat het erg technisch is. Waar het op neerkomt is dat een onderdeel in de brug vervangen moet worden. Dat is inmiddels besteld en wordt zo snel mogelijk gedaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel