Toch weer problemen Ketelbrug

FLEVOLAND • Wo 31 juli 2019 | 9:00 • Woensdag 31 juli 2019 | 9:00

De problemen met de Ketelbrug zijn nog niet opgelost, ondanks het groene licht dat woensdagmorgen werd gegeven. Rijkswaterstaat dacht de brug weer open te kunnen stellen voor schepen met een hoge mast, maar na twee uur werd er toch een probleem ontdekt.

Volgens een woordvoerder is er dinsdagavond vijftien keer proefgedraaid met de brug. "Dat ging goed, dus is de brug vandaag weer open gegaan." Er was woensdag een monteur ter plaatse, voor als het alsnog mis zou gaan. Die is nu aan het uitzoeken hoe het komt dat de brug niet omhoog kan. Wegverkeer kan gewoon over de brug en vaarverkeer lager dan 12,6 meter kan zonder problemen onder de brug door.

Zondag bleef de brug door een storing omhoog staan. Wegverkeer kon twee uur lang niet over de weg rijden, wat volgens automobilisten leidde tot chaos. Rijkswaterstaat meldde dat er bij die storing sprake was van een technisch mankement in de dataoverdracht.

In de loop van donderdag zijn de problemen verholpen en werkt de brug weer naar behoren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel