Mini Gay Pride: 'Geen string, gewoon een korte broek'

EMMELOORD • Za 3 augustus 2019 | 15:56 • Zaterdag 3 augustus 2019 | 15:56

Twee boten hebben zaterdagmiddag meegevaren in de Mini Gay Pride in Emmeloord. "Het gaat niet om het aantal boten dat meedoet", zegt initiatiefnemer Richard Stolwijk. "We willen hiermee een signaal geven."

Het is voor het eerst dat er in Emmeloord een botenparade wordt gehouden. De initiatiefnemers zijn gemeenteraadsleden van de PvdA in Noordoostpolder. Zij wilden het feestje van homo-emancipatie niet in Amsterdam vieren.

"Juist in een plaats als Emmeloord is het belangrijk om dit te organiseren", vertelt Richard Stolwijk. "Het is een behoudende gemeente. Het is hier wat moeilijker om uit de kast te komen dan bijvoorbeeld in Amsterdam."

Wat vinden de toeschouwers van de Mini Gay Pride?
De reacties van inwoners langs de kant zijn overwegend positief. "Van mij mag het hoor", zegt een mevrouw. "Leuk toch?" Een oudere meneer die in een scootmobiel langs komt rijden, is wat minder enthousiast. "Ik vind het prima, maar ik ga niet kijken. Mannen die van mannen houden hoeft van mij niet."

Organisator Stolwijk heeft het evenement expres wat braaf gehouden. Hij vindt het niet nodig om net als bij de Gay Pride in Amsterdam met een string op een boot te dansen. "Ik ben wat dat betreft een conservatieve polderbewoner: ik draag gewoon een polo en een korte broek", aldus Stolwijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel