Agoratheater toneel voor filmopnamen kinderserie

LELYSTAD • Wo 7 augustus 2019 | 22:09 • Woensdag 7 augustus 2019 | 22:09

Het Agoratheater is Lelystad is het toneel voor filmopnamen. In het theater wordt een televisieserie opgenomen van de Club van Lelijke Kinderen. De serie komt in september op de buis.

De titel van de televisieserie is 'De Staatsgreep', zegt producent Niek Teunissen van Umami Media. "De slechte president Isimo streeft naar een land waar alles mooi en perfect is. Hij wil daarom dat alle lelijke kinderen worden opgesloten". Voor de televisieserie wordt in het Agoratheater een talentenjacht opgenomen", zegt Teunissen. "En dan komt een groep lelijke mensen binnenvallen die alle deelnemers van de talentenjacht gijzelen".

De hoofdrollen in de film zijn voor Narek Awasnesyan en Joshua Halman. "Mijn karakter Kai doet mee aan die talentenjacht in de serie", zegt Narek. "En de moeder van mijn tegenspeler Joshua zit in de jury van die talentenjacht." Het draait in die talentenjacht niet om je talent", zegt Joshua Halman, die de rol van Lenny vertolkt. "Het gaat er alleen maar om of je er goed uitziet. De kinderen die niet voldoen aan de norm van de president worden tijdens het programma afgebrand".

Ook opnamen in Almere
De televisieserie wordt behalve in Lelystad ook in Almere opgenomen. "We gebruiken het rood van het interieur van het Agoratheater. Maar het pand is oranje van buiten en dat past niet in de film. Daarvoor filmen we de grijze, spiegelende buitenkant van theater het KAF in Almere. We combineren die twee locaties alsof het één plek is", zegt Niek Teunissen.

De televisieserie die in Flevoland wordt opgenomen gaat vooraf aan een bioscoopfilm. "De film van de Club van Lelijke Kinderen hebben we afgelopen winter al gedraaid", zegt producent Teunissen. "En die film komt in oktober in de bioscoop. Maar voor die tijd komt er een televisieserie op NPO 3 die elke zondagochtend te zien zal zijn. Die serie komt in september op de buis en daarvoor zijn we dus nu aan het filmen."

De opnames in Flevoland duren nog twee weken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel