Grote kooi om gevluchte hond Sofia te vangen

DRONTEN • Do 8 augustus 2019 | 23:01 • Donderdag 8 augustus 2019 | 23:01

Een groep mensen uit Dronten is al enkele weken op zoek naar een weggelopen hond. De Spaanse windhond Sofia zwerft al sinds eind juni door het dorp en slaat op de vlucht als mensen haar benaderen. Dat levert gevaarlijke situaties op, omdat ze ook over de provinciale wegen rent.

Het zoekteam heeft een grote kooi met eten om Sofia te vangen. De vangconstructie is twee meter bij zes meter groot. Met kippenbouillon en stukken vlees moet de Spaanse windhond naar de kooi gelokt worden. Tot op heden is dat niet gelukt, maar de hond is er wel meerdere keren gezien.

Bianca Jansen is het baasje van Sofia. Ze is hoopvol dat haar viervoeter veilig gevangen wordt. Ze mist haar hond al sinds 26 juni. "Ik ben gevallen tijdens het wandelen. Toen is de lijn uit mijn handen geschoten en is zij in paniek ervandoor gerend."

Sindsdien zijn er verschillende zoekacties op touw gezet. 's Avonds rijden auto's rond met 'spotters' om Sofia tegen te komen. Overdag laat de windhond zich niet zien, 's avonds komt ze in de bewoonde wereld.

De kooi aan de Baskenstraat bij het centrum werd donderdagavond afgebroken. Het zoekteam verwacht dat Sofia zich daar niet meer laat zien, omdat de Meerpaaldagen voor grote drukte zorgen. Als Sofia ergens gespot wordt, gaat daar direct de kooi naar toe.

Baasje Bianca roept Drontenaren die haar hond zien op om de hond niet te benaderen, maar contact op te nemen met haar of Team HELD.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel