Patiënt blijft ongedeerd bij ambulance-ongeluk

ALMERE • Ma 12 augustus 2019 | 18:32 • Maandag 12 augustus 2019 | 18:32

Een patiënt die gistermiddag in een ambulance van GGD Flevoland vervoerd werd, is ongedeerd gebleven toen diezelfde ambulance in botsing kwam met een personenauto op de Venloweg in Almere. Ook een verpleegkundige raakte niet gewond. De ambulance en de personenwagen raakten door de aanrijding zwaar beschadigd.

Een tweede ambulance heeft de patiënt verder vervoerd naar het ziekenhuis. Personeel van de tweede ziekenwagen controleerde ook de inzittenden van de personenauto.

De bij de aanrijding betrokken ambulance reed rond 17:20 uur met spoed over de busbaan richting Almere Stad. Hierbij werden optische en geluidssignalen gevoerd. De personenauto stak de baan over richting de Rotterdamweg. Het is niet bekend of de verkeerslichten voor de auto op groen stonden. De politie doet onderzoek naar het ongeluk.

In eerdere berichtgeving schreven we dat er geen patiënt in de ambulance aanwezig was, dit bleek na navraag bij de GGD wel het geval.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (12)

 • Patje

    Di 13 augustus Dinsdag 13 augustus

  Ga zelf een in zo een voertuig achter het stuur zitten, durf te wedden dat meer dan de helft van de klagers hier na 5 minuten uitstappen. De overige weggebruikers zijn met hele andere dingen bezig dan met het verkeer.

  reageer
 • ZeurPiet

    Di 13 augustus Dinsdag 13 augustus

  Wat een stomme en onbenullige reacties van enkelen waarbij ambulancechauffeurs in een hoek worden gezet waar ze eigenlijk niet horen. Waarom wordt er niet opgemerkt of afgevraagd of de bestuurder van de overstekende auto wel heeft zitten opletten en zijn eigen snelheid wel heeft aangepast??? Misschien had die bestuurder wel oortjes in met keiharde muziek erop of zat met de telefoon te spelen of te app-en. Mensen zeik niet zo over het weggedrag van de ambulancechauffeurs. Heb respect voor deze mensen. Je zal maar nodig hebben.

  reageer
 • jan jaap

    Di 13 augustus Dinsdag 13 augustus

  gewoon Flitsmeister downloaden dan wordt je gewaarschuwd als er binnen 500 meter een ambulance aankomt.

  reageer
 • Noppertje

    Di 13 augustus Dinsdag 13 augustus

  Het word tijd in Nederland dat het weggedrag van autobestuurders veranderd wanneer er een ambulance aankomt. Vaak zie je dat men nog snel even er voor langs schiet of niet aan de kant gaat, waardoor de ambulance moet uitwijken. Je zult zelf maar een ambulance nodig hebben, dan wil je toch ook dat die er zo snel mogelijk is. Ik helaas meerdere malen met spoed in de ambulance gelegen. Alle lof voor de chauffeurs die de ambulance besturen. Dus mensen zit niet zo zeiken en wees blij dat als ze je nodig hebt altijd zo snel mogelijk er proberen te zijn.Mits de medeweggebruikers meewerken.

  reageer
 • Ben

    Di 13 augustus Dinsdag 13 augustus

  Ja hoor.... Nu even met z'n allen de betweter uit hangen over de regeltjes. Wacht maar tot je die jongens nodig hebt.... Dan staan de meesten nog net niet in dikke paniek te janken en te zeuren dat het zo lang duurt voordat ze er zijn. En als je het dan toch perse over een prijskaartje wilt hebben.... Zorg dan dat je zo veel belasting en zorgpremie extra betaalt zodat ze 24 uur per dag zo'n bus in jouw straat kunnen parkeren, dan hoeven ze ook niet op hogere snelheid al die afstanden te overbruggen.

  reageer
 • Joke Schouten.

    Wo 14 augustus Woensdag 14 augustus

  Ik hoorde van mijn dochter dat door de snelheid van de ambulance de stoplichten te laat reageren. Dit had ze de week daarvoor al een keer opgemerkt.

 • laat alle reacties zien
 • steven stedenwijker

    Ma 12 augustus Maandag 12 augustus

  Wat een onzinbeweringen allemaal. De verkeersregels blijven van kracht. Een signaalvoertuig kan voorrang krijgen maar heeft het niet. Bij kruisen door rood moet de bestuur max 20km/h rijden en zelf goed uitkijken. Dit is gewoon conform de rijinstructie van brandweer, politie en ambulance (en kmar)

  reageer
 • H

    Di 13 augustus Dinsdag 13 augustus

  Beste steven stedenwijker,
  Een typisch Nederlandse reactie die zich weer schuil houdt achter de verkeersregelwetgeving. Ik hoop dat je in je achterhoofd houdt dat deze mensen van de ambulance niet sochtends opstaan om te denken ik rijd iemand doelbewust aan. Of ben jij volgens jezelf weer zo een typische hollander die zelf nooit iets doet maar een ander wel alles fout doet in jouw ogen, geniet van je dag en maak geen fouten😉

 • RonaldB

    Di 13 augustus Dinsdag 13 augustus

  Cindy-Lou, daarom zeg ik ook dat er geen limiet is gesteld, maar dat dit ter beoordeling is aan de chauffeur, rekeninghoudend met de situatie ter plaatse.

  Overgenomen uit 112Spoed.
  Met wat voor een snelheid mag een voertuig met zwaailamp en sirene over een kruising rijden?
  Hier is géén limiet voor gesteld. In de voortgezette rijopleiding van Ambulancechauffeurs wordt wel geleerd voor een kruising (die niet te overzien is) af te remmen, bijna of geheel tot stilstand te komen en dan pas de kruising over te gaan.

 • Cindy-Lou

    Di 13 augustus Dinsdag 13 augustus

  Nee Ronald, de dienstwagens moeten met gepaste snelheid de kruising over. Zelf gehoord vanuit de gemeente en politie. Ze hebben alleen maar voorrang als ze de zwaailichten en sirene aan hebben of een van deze twee. Bij ons gebeurt het heel vaak dat ze door rood heen rijden op de kruising Holly Woodlaan en de busbaan. Ook als ze terug gaan naar de ambulancegebouw bij de GGD in Parkwijk. Ze hebben dan geen signalering aan. Er zit daar een school, en kleine kinderen kijken vaak alleen maar naar het stoplicht en steken over. Mijn kinderen altijd geleerd om toch eerst te kijken voor je oversteekt. Maar er zijn altijd kinderen bij die dit helaas niet doen. Met Keolis is het niet anders. Denderen gewoon door rood heen. Jaren geleden een ernstig ongeluk hier geweest doordat een bus keihard door rood heen reed, waardoor de vader ernstig gewond raakten en de kinderen wat minder erg. Dus je hebt geen gelijk: met gepaste snelheid een kruising oversteken. Als je spoed hebt hoor je je signalering aan te zetten, anders heb je geen voorrang.

 • RonaldB

    Di 13 augustus Dinsdag 13 augustus

  Echt onzin wat jij daar beweert. Art.20 van het RVV bepaalt dat weggebruikers alle voorrangsvoertuigen voor moeten laten gaan. Voorrangsvoertuigen zijn voertuigen met blauw zwaai- of knipperlicht en een 2- tonige hoorn.
  Een voorrangsvoertuig heeft dus wel degelijk voorrang bij het voeren van deze signalen. En andere voertuigen zullen ruimte moeten maken om doorgang te verlenen.
  Dus niet "kan" krijgen, maar hééft voorrang.
  Er is evenmin een limiet gesteld mbt de snelheid bij kruizingen. Dit is aan de chauffeur ter bepaling, rekeninghoudend met de situatie.

 • RonaldB

    Ma 12 augustus Maandag 12 augustus

  Even voor de duidelijkheid en voordat allerlei voorbarige conclusies worden getrokken: er staat alleen dat de ambulance met spoed reed.
  Níét dat hij optische en geluidssignalen voerde. Toch best relevant in deze.

  reageer
 • Yvon

    Di 13 augustus Dinsdag 13 augustus

  Inderdaad relevant dus dat staat er ook:

  " De bij de aanrijding betrokken ambulance reed rond 17:20 uur met spoed over de busbaan richting Almere Stad. Hierbij werden optische en geluidssignalen gevoerd."

 • Patje

    Di 13 augustus Dinsdag 13 augustus

  Als je verder leest staat er wel degelijk dat hij optische en geluidssignalen voerde.

 • Redactie

    Di 13 augustus Dinsdag 13 augustus

  Navraag bij de politie leert dat de optische en geluidssignalen wel degelijk gevoerd werden.
  Dit voegen we nog toe aan het bericht.

 • Erik

    Di 13 augustus Dinsdag 13 augustus

  Er is wel degelijk een snelheidsprotocol m t het rijden met toeters en bellen. Niet in de wet maar in een uitvoeringsbesluit. Verder heb je gewoon gelijk.
  Let wel....het is alleen een voorangsvoertuig als alles aan staat.
  Simpelweg alleen het geluid aanzetten voor een kruising is niet voldoende!

 • Japioo

    Ma 12 augustus Maandag 12 augustus

  Wij zijn er allemaal bij geweest , tjonge tjonge

  reageer
 • Rob

    Ma 12 augustus Maandag 12 augustus

  Bij elke kruizing die de ambulance passeert op de bus baan al dan met spoed gebruikt deze de sirene . is dit gebeurd ?

  reageer
 • Ash

    Ma 12 augustus Maandag 12 augustus

  Of de gehele weg met sirene is geweest kan ik niet oordelen, maar de ambulance is mij niet al te ver van het ongeluk wel met sirene aan gepasseerd.

 • Pieter

    Ma 12 augustus Maandag 12 augustus

  Tuurlijk, weer een ambulance naar ze grootje. En wie mogen dat betalen??? Ik heb wel eens voor een 2e hands ambulance gekeken om als camper te gebruiken. Is niet mis hoor wat die kosten. Zonde weer!! Hebben die gasten geen rijcursus genoten???

  reageer
 • Noppertje

    Di 13 augustus Dinsdag 13 augustus

  Zeker te lang in de zon gezeten met dit soort opmerkingen, want het slaat nergens op, je zal de ambulance maar nodig hebben, dan praat je wel anders.

 • Chris

    Ma 12 augustus Maandag 12 augustus

  De verzekering van de automobilist, want een voertuig met optische- en geluidssignalen aan heeft voorrang.

 • Kees d

    Ma 12 augustus Maandag 12 augustus

  Beste Pieter, een ambu met toeters en bellen heeft recht op voorrang.

 • Hans

    Ma 12 augustus Maandag 12 augustus

  wat wil je nu zeggen?

 • Jammer

    Ma 12 augustus Maandag 12 augustus

  Ambu reed met spoed. Dus heeft hij voorrang. Automobilist had beter moeten kijken voordat je een kruising oprijd. Ook al heb je groen. En als je die rotherrie van een ambu niet hoort moet je rijbewijs ingenomen worden.

  Feit is wel... de meeste overgangen met de busbaan in Almere zijn niet echt goed overzichtelijk. Puntje voor de gemeente en Keolis

  reageer
 • Sam

    Ma 12 augustus Maandag 12 augustus

  Hier heeft Keolis helemaal niets mee te maken. De gemeente is (meestal) verantwoordelijk voor de verkeersinrichting binnen de bebouwde kom. Het enige dat iedereen moet doen de gebruik maakt van de busbaan en de busbaan oversteekt is goed uitkijken.

 • Eddie

    Ma 12 augustus Maandag 12 augustus

  Wat een geluk bij een ongeluk dat de ambulance al ter plaatse was. hoe kan dit toch altijd gebeuren? mensen zitten echt te slapen achter het stuur

  reageer
 • Eddie

    Di 13 augustus Dinsdag 13 augustus

  Wat zonde van onze belastingcenten. de ambulance was er toch al? dit vindt ik nou echt niet effisient!

 • Marcel

    Ma 12 augustus Maandag 12 augustus

  Ik denk dat ook Eddie zat te slapen achter zn toetsenbord. Wel lezen hè? Haha

 • Herman

    Ma 12 augustus Maandag 12 augustus

  Wel gelezen? Tweede ambulance verleende medische hulp.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert