LeasePlan investeert groot deel van winst

ALMERE • Wo 14 augustus 2019 | 8:45 • Woensdag 14 augustus 2019 | 8:45

De winst van het Almeerse bedrijf LeasePlan is in het tweede kwartaal van dit jaar fors gedaald. De nettowinst daalde tussen april en juni met bijna 80% tot zo'n 32 miljoen euro. Volgens de autoleasemaatschappij is de winst gebruikt voor onder meer investeringen in IT en in occasionmarktplaats CarNext.

LeasePlan verwacht dat autobezit de komende 5 tot 10 jaar afneemt en dat mensen steeds vaker een maandelijks bedrag willen betalen om van alle 'autozorgen' af te zijn. Naast leasen en private lease horen daar ook deelauto's bij. Zo lanceerde het Almeerse bedrijf al de app Tess waarmee klanten hun leaseauto kunnen verhuren. In totaal investeerde LeasePlan zo'n 92 miljoen euro in bestaande systemen.

De totale omzet van LeasePlan, dat vorig jaar een beursgang afblies, steeg licht van 2,4 miljard naar 2,5 miljard euro. Het grootste deel van de inkomsten is nog altijd afkomstig van leasen, maar ook de verkoop van auto's leverde meer geld op.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (2)

 • Boels

    Wo 14 augustus Woensdag 14 augustus

  Ach, de overheid maakt geen winst en als je onder de streep naar de cijfertjes kijkt dan krijgt de gemiddelde burger er weinig voor terug.
  Op de subsidievangers na, die hebben een onnavolgbare methode om overheden geld te ontfutselen.
  Het is aan te prijzen dat bedrijven (een deel van) de winst gebruiken om te investeren in morgen.
  Dat zou je best ook maatschappelijke betrokkenheid mogen noemen.

  reageer
 • Dr. Jake

    Wo 14 augustus Woensdag 14 augustus

  Oftewel is de winst zondanig hierdoor gedrukt dat er weinig nog aan vennootschapsbelasting (=winstbelasting) overblijft en er zo weer een groot bedrijf weer zeer weinig tot niets aan de maatschappij voor de verstrekte voorzieningen (terug)betaalt.

  reageer
 • Thomas

    Wo 14 augustus Woensdag 14 augustus

  Iemand als u zou als ze hadden besloten het allemaal als winst te boeken, waarschijnlijk aan het klagen zijn dat 'de grote bedrijven nooit investeren en alleen op de winst zitten'.

 • KC

    Wo 14 augustus Woensdag 14 augustus

  Je hebt helemaal gelijk. Dat weer zo een die ook het hoofdkantoor verplaatst buiten Flevoland, zodat zij minder opcenten hoeven te betalen. Flevoland wordt dus beconcurreerd door een andere provincie en behoeven die leasemaatschappijen weer minder aan de overheid te betalen.

 • Marcel

    Wo 14 augustus Woensdag 14 augustus

  En hoezo doe je interessant met je titel, alsof je dokter moet zijn om het maatschappelijke debat over vennootschapsbelasting aan te mogen gaan?!. Ik heb MEAO ben ik daardoor minder nee toch dacht het niet man kom op zeg!

 • Gerrit

    Wo 14 augustus Woensdag 14 augustus

  en ze hebben geen mensen in dienst die loonbelasting betalen en hun resterende loon met 21 btw uitgeven, geen auto's die wegenbelasting en bpm betalen en met investeringen de economie aanjaagt enzovoort. u ziet liever dat zo een bedrijf volledig door de fiscus wordt kaalgeplukt zodat ze er over een aantal jaar niet meer zijn of verhuizen naar het buitenland.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert