Uitgebrande woning De Noord is 'total loss'

FLEVOLAND • Wo 14 augustus 2019 | 16:51 • Woensdag 14 augustus 2019 | 16:51

De woning die dinsdagmiddag uitbrandde aan De Noord op Urk is 'total loss'. Dat zegt Gerrit Kramer van Hoekstra Assurantiën. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

De eigenaren van de woning waren op het moment van de brand niet thuis. Naar omstandigheden gaat het goed met ze, maar het gezin is aangeslagen. Ze worden op dit moment opgevangen in een hotel.

De schade aan naastgelegen woningen is groot. Geja Stoutjesdijk woont direct naast de uitgebrande woning. "De kozijnen zijn gesmolten en de ramen zijn gebarsten. Eigenlijk is de hele achtergevel zwart." Ook de tuinset heeft het niet overleefd.

De familie Stoutjesdijk kan weinig anders doen dan afwachten. Experts van de verzekering komen de schade bekijken en tot die tijd kan Stoutjesdijk ook nog niet schoonmaken. Toch probeert ze positief te blijven: "Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. Voor onze buren is het vele malen erger, want zij zijn alles kwijt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel