Verbazing over stopzetten onderzoek naar vernielde auto

EMMELOORD • Wo 14 augustus 2019 | 16:58 • Woensdag 14 augustus 2019 | 16:58

Trees de Boer uit Emmeloord vindt het verbazingwekkend dat de politie geen verder onderzoek doet in de zaak van haar vernielde auto. De Boer vertrouwde met haar gezin de auto onlangs toe aan Topvalet Service BV bij Schiphol. Bij terugkomst van vakantie bleek er misbruik te zijn gemaakt van de auto.

Zo was er 1400 kilometer mee gereden, zaten er meerdere deuken in en was er in de auto gerookt. Bovendien was de auto minimaal twee keer geflitst voor te snel rijden.

De familie deed aangifte tegen het bedrijf vanwege joyriding en vernieling. De politie in Noord-Holland startte een onderzoek, maar dat werd deze week alweer stopgezet. De politie kan joyriden niet bewijzen, omdat de bestuurder dan bekend moet zijn. De vernielingen aan de auto zijn volgens de politie een verzekeringskwestie.

De Boer is verontwaardigd. Volgens haar moet het onderzoek nog beginnen. "Ik heb de politie hierover gebeld. Het rapport moet nog doorgestuurd worden van Emmeloord naar Schiphol. Mij is gezegd dat de politie het daar oppakt."

Maar de politie zegt dat er honderden van dit soort aangiftes zijn binnengekomen en dat deze niet individueel worden behandeld. Samen met de Marechaussee worden deze aangiftes gebundeld en meegenomen in een groter onderzoek. Wat dat betekent voor de individuele gevallen is niet bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel