Celstraf geëist voor bezit 3.400 xtc-pillen

ALMERE • Wo 14 augustus 2019 | 19:47 • Woensdag 14 augustus 2019 | 19:47

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 18 maanden cel geëist tegen een 38-jarige man uit Almere. Hiervan zijn 6 maanden voorwaardelijk. De Almeerder was in het bezit van 3.400 xtc-pillen en 7 kilo hennep.

De verdachte is drie maanden geleden aangehouden in Almere toen hij door rood reed. Omdat de auto naar wiet rook, liet de man een zakje van 70 gram wiet aan de politie zien. Dit was volgens hem voor eigen gebruik.

Omdat 70 gram meer dan een gebruikershoeveelheid is besloot de politie diezelfde dag de woning van de Almeerder te doorzoeken. Daar vonden ze naast drugs ook een geldtelmachine. De verdachte hield in de rechtbank vol dat hij dit bewaarde voor een vriend.

'Superdom'
De rechter wees de verdachte erop dat de pillen gevaarlijk zijn voor de kinderen die in de woning rondliepen. Dat vond de man 'superdom' van zichzelf. Hij is door de drugsvondst zijn huis uitgezet. Zijn huurbaas heeft namelijk de huur opgezegd.

De verdediging pleitte voor een lagere straf. De advocaat van de man vroeg aan de rechter om hem na 3 maanden voorarrest vrij te laten. Dat verzoek wees de rechtbank af. De uitspraak is over 2 weken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel