Extra bussen op lijn 141 om problemen tijdens ochtendspits te voorkomen

FLEVOLAND • Vr 16 augustus 2019 | 9:51 • Vrijdag 16 augustus 2019 | 9:51

Connexxion zal aan het begin van het nieuwe schooljaar extra bussen inzetten op lijn 141 tussen Urk en Kampen om problemen in de ochtendspits te voorkomen. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in Noordoostpolder in antwoord op vragen van de Politieke Unie.

Afgelopen jaren kwam het vaak voor dat studenten in de spits niet richting Zwolle konden reizen omdat bussen te vol zaten. Chauffeurs reden dan haltes voorbij. Volgens Connexxion is het na de zomervakantie lastig in te schatten hoeveel materieel moet worden ingezet. Reispatronen van studenten zijn dan nog grillig omdat het vaste schoolrooster nog niet is ingegaan, onder meer vanwege introductiedagen en het ophalen van boeken.

Door extra bussen in te zetten verwacht Connexxion dat vanaf dag één van het nieuwe schooljaar alle passagiers kunnen worden vervoerd. Overigens zijn er volgens Connexxion het afgelopen schooljaar na aanloopperikelen geen klachten over te volle bussen meer binnengekomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel