Kamervragen over 'zieke' konikpaarden in Spanje

FLEVOLAND • Za 17 augustus 2019 | 18:06 • Zaterdag 17 augustus 2019 | 18:06

De Partij voor de Dieren heeft Kamervragen gesteld over de gezondheid en verzorging van konikpaarden die vanuit de Oostvaardersplassen naar Spanje zijn verplaatst. Deze week werd bekend dat de dieren erg mager zijn. Mogelijk zijn ze ziek door een parasiet.

Kamerlid Frank Wassenberg wil onder meer van minister Carola Schouten weten of het klopt dat de Spaanse stichting die de dieren heeft opgenomen in geldnood zit. Ook wil hij weten of het klopt dat de Spanjaarden Staatsbosbeheer om geld en hooi hebben gevraagd. De partij vraagt zich ook af er voor de overdracht van de dieren wel goed gekeken is naar de financiële situatie van de stichting.

Wassenberg wil daarnaast van de minister horen wat de dieren precies mankeert en hoe ze ziek zijn geworden. Verder vraagt hij of er afspraken zijn gemaakt met de nieuwe eigenaar over het eventueel afschieten van verzwakte dieren.

Inzamelactie
Stichting Annemieke, die zich inzet voor de dieren, vraagt om donaties om de paarden te helpen. De stichting wil onder meer hooi, wormenkuren, medicijnen en krachtvoer naar Spanje brengen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel