Vijftien aanhoudingen tijdens Lowlandsweekend

BIDDINGHUIZEN • Ma 19 augustus 2019 | 17:21 • Maandag 19 augustus 2019 | 17:21

Tijdens het afgelopen Lowlandsweekend zijn er vijftien mensen aangehouden. Dat laten de gemeente Dronten, de politie en het OM weten.

Dertien mensen werden gearresteerd voor drugsgerelateerde zaken. Hiervan waren twee personen minderjarig. Twee anderen werden opgepakt voor openlijke geweldpleging.

De gemeente Dronten blikt tevreden terug op het afgelopen weekend. "Ik ben zeer onder de indruk van de wijze waarop er door de organisatie van Lowlands, de veiligheidsdiensten en de gemeente is samengewerkt. Mijn verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen", stelt burgemeester Gebben. Het was voor hem de eerste keer was dat hij Lowlands meemaakte als burgemeester van Dronten.

Het aantal aanhoudingen is voor het tweede jaar op rij laag in vergelijking met de jaren daarvoor. Bij de editie van vorig jaar werden 11 personen aangehouden. In 2017 waren dat er nog 85. Ook in 2016 ging het om tientallen aanhoudingen.

Lowlands verwelkomde dit jaar zo'n 60.000 bezoekers uit zestig verschillende landen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel