Leefbaar Lelystad wil afvalbakbijeenkomst voor alle wijken

LELYSTAD • Ma 19 augustus 2019 | 21:37 • Maandag 19 augustus 2019 | 21:37

Fractievoorzitter Jack Schoone van Leefbaar Lelystad wil dat er een afvalbakbijeenkomst komt voor alle wijken waar een ondergrondse container moet komen. Op die manier wil hij dat er geen gefronste wenkbrauwen meer zijn over de manier waarop de gemeente Lelystad omgaat met burgerparticipatie.

Deze week ontstond ophef over een eerdere bijeenkomst in de Jol over de afvalbak. Deze buurt krijgt ondergrondse afvalcontainers en de gemeente zou met bewoners in gesprek gaan over de exacte locatie. Bij de bijeenkomst van de gemeente was slechts één buurtbewoner aanwezig. Hij was namelijk de enige genodigde.

"De gemeente wil zo graag participatie en als je dat goed wil doen, dan moet je een bijeenkomst organiseren voor de hele wijk", aldus Schoone. Dat de afvalbakken er komen dat is ook zeker niet het probleem. "Het is de manier waarop de gemeente communiceert en participeert."

Leefbaar Lelystad gaat na het zomerreces een motie indienen. Daarin vraagt de partij om alle gebruikers van de container uit te nodigen voor een bijeenkomst, en niet alleen de bewoners die zicht hebben op de bak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel