Mechanische klapstoelen om eenzaamheid tegen te gaan

LELYSTAD • Di 20 augustus 2019 | 7:33 • Dinsdag 20 augustus 2019 | 7:33

Een rij met mechanische klapstoelen moet mensen in het stadhuis van Lelystad samenbrengen. Eén stoel in de rij is beschikbaar om op te zitten. Als iemand plaatsneemt, klappen de twee stoelen ernaast open. Iemand die ook wil zitten, moet dus plaatsnemen naast de eerste bezoeker.

Het idee van deze zogenoemde 'Chairwave' komt bij ontwerpers Justus Bruns en Mingus Vogel vandaan. Zij hopen dat mensen door hun stoelen sneller met onbekenden in gesprek gaan. Door deze stoelen dwing je mensen om naast elkaar te zitten. Het prototype bestaat nu uit vijf stoelen maar Bruns wil meer. "Uiteindelijk is het het doel om een rij van twintig stoelen te maken en zo een heleboel mensen bij elkaar te brengen."

Mingus Vogel heeft alle vertrouwen in het ontwerp. Volgens hem blijkt uit een eerder onderzoek dat mensen geen probleem hebben om verplicht naast elkaar te gaan zitten en een praatje te maken. Of de Chairwave werkt, gaan de ontwerpers later deze maand zien. Dan wordt de constructie in het stadhuis van Lelystad geplaatst.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel