Brand verwoest feestzalen vakantiepark Eigen Wijze

BANT • Di 20 augustus 2019 | 2:09 • Dinsdag 20 augustus 2019 | 2:09

Een grote uitslaande brand heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee feestzalen van camping en vakantiepark Eigen Wijze in Bant volledig verwoest.

De brand brak even voor middernacht uit. Het is nog niet bekend wat de oorzaak van de brand was. Volgens een woordvoerder van de brandweer zat er asbest in het dak van het gebouw aan het Schoterpad. Het materiaal heeft zich niet over het terrein verspreid.

Gasten die aanwezig waren op het aangrenzende vakantiepark, zijn volgens de brandweer geen enkel moment in gevaar geweest. De wind stond van het park af. Een ontruiming was dan ook niet nodig. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. Het gebouw waarin ook een opslag en een werkplaats zaten, wordt als verloren beschouwd.

Extra bluswater aangevoerd
Om voor voldoende bluswater te zorgen heeft het waterschap 's nachts extra water aangevoerd. Verder is de sloot bij het park afgesloten, om te voorkomen dat vervuild bluswater zich verder kon verspreiden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel