Versturen van nare mails bestraft

DRONTEN • Wo 21 augustus 2019 | 15:53 • Woensdag 21 augustus 2019 | 15:53

De politierechter in Lelystad heeft een 54-jarige man uit Dronten veroordeeld tot een deels voorwaardelijke boete van 1.000 euro voor smaad. De man stuurde nare mails rond over een jeugdbeschermer van Samen Veilig Midden-Nederland, die ook raadslid is van de ChristenUnie in Harderwijk.

De Drontenaar stuurde meerdere mails en brieven waarin hij zijn beklag deed over het slachtoffer. Hij noemde hem onder meer duivels, extreem-rechts en betichtte hem van machtsmisbruik. Hij vertelde op de zitting dat het nooit zijn bedoeling is geweest om de jeugdbeschermer te beschadigen. Hij wilde alleen de problemen in de jeugdzorg aan de kaak stellen en begreep niet zo goed wat hij nou verkeerd heeft gedaan.

De officier van justitie vond dat hij veel te ver is gegaan en eiste een boete van 1.000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. Vrijheid van meningsuiting heeft zo zijn grenzen, zei hij. Zeker als iemands goede naam en eer worden aangetast.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel