Werkstraf voor incest met dochtertje

DRONTEN • Wo 28 augustus 2019 | 17:05 • Woensdag 28 augustus 2019 | 17:05

De rechtbank in Lelystad heeft een 48-jarige Drontenaar veroordeeld tot 120 uur werkstraf vanwege incest. Hij misbruikte zijn dochtertje van januari 2014 tot september 2016. Zij was bij aanvang nog maar vier jaar oud. De man kreeg een voorwaardelijk celstraf van 180 dagen opgelegd.

De officier van justitie eiste twee weken geleden twee jaar cel tegen de man, waarvan een jaar voorwaardelijk. Zij verdenkt hem van meer ontuchtige handelingen dan de rechtbank bewezen acht. Daarom viel het vonnis wat milder uit. Ook omdat de zaak al zo oud is en de Drontenaar lang moest wachten op uitsluitsel.

Verdachte ontkent
De Drontenaar ontkent het misbruik. Volgens hem is het zijn schoonvader geweest, die zich aan het meisje vergreep. Dat zou hij namelijk ook met zijn eigen dochter hebben gedaan toen die jong was. De rechtbank gelooft dat niet. Vooral de expliciete verklaringen van het kind over wat er was gebeurd, zorgden ervoor dat de rechters overtuigd zijn van zijn schuld.

Bij de straf die werd opgelegd, hoort een proeftijd van twee jaar. De Drontenaar moet zich in die periode houden aan speciale voorwaarden. Zo moet hij zich bijvoorbeeld melden bij een forensische kliniek voor psychische behandeling en zal de Reclassering een vinger aan de pols houden om herhaling te voorkomen.

Het meisje ziet haar vader momenteel alleen onder toezicht; zij en haar broertje wonen niet langer bij hun vader en moeder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel