Staatsbosbeheer verplaatst nog eens 60 konikpaarden

LELYSTAD • Do 29 augustus 2019 | 16:50 • Donderdag 29 augustus 2019 | 16:50

Staatsbosbeheer gaat nog zo'n 60 konikpaarden vanuit de vangweide in de Oostvaardersplassen verplaatsen naar andere gebieden. Deze paarden zijn gechipt en Staatsbosbeheer wil ze daarom niet meer bij de rest van de kudde plaatsen. De gechipte paarden zijn gecheckt en worden daarom gescheiden van de niet-gechipte paarden.

De konikpaarden konden vanuit de Oostvaardersplassen zelf de vangweide in lopen. In totaal hebben ruim 200 paarden dat gedaan. Al deze paarden zijn gechipt voor eventueel transport naar Wit-Rusland.

Afgelopen weken zijn 151 konikpaarden naar Wit-Rusland gebracht. De overige 60 staan nog in de vangweide. Zo'n 30 paarden gaan naar het Trekweggebied en het zuidelijke deel van het Oostvaardersveld. Er gaan 10 dieren naar de Krammerse Slikken in Zuid-Holland. De overige paarden blijven voorlopig in de vangweide staan. Voor deze dieren wordt een andere plek gezocht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel