VVD: deelname aan wietproef mogelijk op losse schroeven

ALMERE • Do 29 augustus 2019 | 18:06 • Donderdag 29 augustus 2019 | 18:06

Het is nog niet zeker dat Almere meedoet aan het experiment met staatswiet. Dat zegt fractievoorzitter Ulysse Ellian van collegepartij VVD. Deelname kan volgens hem op losse schroeven komen te staan als het Rijk Almere niet tegemoet komt in de kosten. Ook moet er voldoende politiecapaciteit zijn. Almere heeft zichzelf voor de proef opgegeven maar Ellian denkt dat de mogelijkheid er nog is om tegen het kabinet te zeggen: "Sorry, wij hebben ons bedacht."

Het experiment duurt vier jaar en kost zo'n miljoen euro en dat is volgens Ellian een fors bedrag voor Almere. Bovendien zijn er meer agenten nodig en heeft burgemeester Weerwind al gezegd dat hij die niet heeft en waarschijnlijk ook niet krijgt. Deelname lijkt Ellian op dit moment dan ook niet helemaal verstandig.

De ChristenUnie, ook collegepartij, is sowieso tegen een proef met staatswiet en heeft in de gemeenteraad dan ook tegen het experiment gestemd. Fractievoorzitter Hans van Dijk denkt dat het criminaliteit juist in de hand werkt. De partij vindt ook de kosten niet verantwoord terwijl er nog een bezuinigingsoperatie aankomt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel