Rechtbank trekt drie dagen uit voor grote hennepzaak

FLEVOLAND • Wo 4 september 2019 | 11:36 • Woensdag 4 september 2019 | 11:36

De rechtbank in Lelystad trekt in november drie dagen uit voor de zaak rond twee professioneel opgezette hennepkwekerijen in Lelystad en Emmeloord. Het onderzoek bleek woensdag nog niet afgerond omdat drie getuigen zich nog niet gemeld hebben.

Een van de getuigen die gehoord moet worden, is volgens het Openbaar Ministerie lid van de criminele organisatie die achter de kwekerijen zou zitten. De man zou nu in Servië zijn. De Servische autoriteiten hebben nog niet gereageerd op verzoeken uit Nederland om de man te horen.

De zaak draait om twee grote hennepkwekerijen die vorig jaar ontdekt zijn. In februari werd in een loods aan de Havenstraat in Emmeloord een kwekerij met 1.893 hennepplanten leeggehaald. Een maand later werden in een kantoorpand aan de Asfaltstraat in Lelystad nog eens 5.300 wietplanten in een professioneel ogende kweekruimte gevonden.

In de zaak zijn vijf verdachten aangehouden. Ze komen uit Almere en omgeving en zijn tussen de 32 en 51 jaar oud. Ze waren woensdag niet bij de pro-formazitting aanwezig. 19 november is de eerste dag van de inhoudelijke behandeling van de strafzaak. Hun advocaten verwachten dat de verdachten zich tijdens de zitting beroepen op het zwijgrecht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel