Wooncomplex De Aardbei is jarig: "leuk om nog een vestiging te openen"

ALMERE • Ma 9 september 2019 | 7:01 • Maandag 9 september 2019 | 7:01

Wooncomplex De Aardbei in Almere bestaat één jaar en het project is grotendeels geslaagd. Vroeger zat in het pand een vestiging van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Vorig jaar is het door Socius Wonen omgetoverd tot woongebouw.

In totaal zijn er 82 studio's en appartementen. Er zit een leeftijdsgrens aan wie er mogen wonen. De woningen zijn voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar en ze mogen er maximaal 5 jaar wonen. De leeftijd op het moment van inschrijven is daarbij belangrijk. De huurprijs varieert van 409 euro voor de goedkoopste studio tot 709 euro voor het duurste appartement.

Door Wonen, Ontmoeten, Ontspannen en Werken (WOOW) te introduceren zou het pand meerdere functies krijgen. Zo is er een wasserette, een beheerkantoor, een grote ontmoetingsruimte en een collegezaal waar activiteiten georganiseerd kunnen worden. Ook is er ruimte voor bedrijven.

Ondernemer gezocht
Het enige wat nog niet gelukt is, is horeca in het pand. De ondernemer die aanvankelijk een zaak zou openen, is afgehaakt en dus zoekt Socius Wonen nog een ondernemer. Ook met de activiteiten in de voormalige collegezaal lukt het nog niet echt, maar er is veel vertrouwen dat het in de toekomst een hotspot wordt voor leuke activiteiten.

Voor Socius Wonen, die bijna 20 vestigingen door heel Nederland heeft, is het project in Almere geslaagd. "Ik zie dat bewoners er prettig wonen en contact met elkaar hebben", legt Annemarie Kaldewaij uit. "Als er nog zo'n pand in Almere beschikbaar is, dan zou het leuk zijn om nog een vestiging te openen."

Gezellig
Ook bewoner Ciara van Wingaarden is enthousiast over het wonen in De Aardbei: "Heel gezellig, er is veel meer aanspraak dan ik in eerste instantie had verwacht. Voor mij werkt het heel goed". Ze is positief over de toekomst: "Ik denk dat het de potentie heeft om te worden zoals het bedacht is. Dus met horeca en activiteiten in de collegezaal."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel