School voor speciaal reformatorisch onderwijs flink gegroeid

URK • Di 10 september 2019 | 20:07 • Dinsdag 10 september 2019 | 20:07

De Obadjaschool op Urk is in een jaar tijd gegroeid van 9 naar 25 leerlingen. Het is een school voor speciaal reformatorisch onderwijs. De kinderen wonen allemaal op Urk maar moesten voor dit type onderwijs voorheen naar een school in Zwolle.

Kinderen met een leer, taal of ontwikkelingsachterstand kunnen nu in hun woonplaats les krijgen op een school met een reformatorische grondslag. Daar zijn ouders erg blij mee. "Nu kunnen onze kinderen onderwijs ontvangen waarin Gods woord centraal staat. Dat is de leidraad in ons leven. Het voordeel is dat ze daarvoor niet meer zo lang hoeven te reizen met de bus en meer thuis kunnen zijn", aldus ouder Alice Post.

De Obadjaschool bestaat nu uit twee lokalen. Groep 3,4 en 5 telt 14 kinderen, Groep 6, 7 en 8 heeft er 11. De leerlingen krijgen volgens teamleider Alysia van Hattem veel individuele aandacht en werken op hun eigen niveau.

Groeien naar 45 leerlingen
Directeur Arco Hak verwacht dat de school de komende jaren door zal groeien naar 45 leerlingen. Hij wil ook symbiose onderwijs gaan aanbieden. Daarbij is het mogelijk dat kinderen tijdelijk speciaal onderwijs krijgen.

Om te kunnen groeien is wel meer ruimte nodig. Er is een vergunning aangevraagd om nog twee noodlokalen neer te zetten. Op de lange termijn krijgt de school echt een eigen gebouw. Dat zal onderdeel uitmaken van het Integraal Kindcentrum in de nieuw te bouwen wijk Schokkerhoek op Urk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel